Voor werkgevers

Werkplekonderzoek en advies

Een goed ingerichte werkplek voorkomt klachten én bevordert productiviteit. Rondom Ergotherapeuten helpt organisaties bij het creëren van gezonde, veilige en efficiënte werkplekken, afgestemd op de persoon en het werk. Met onze ergotherapeutische blik kijken we verder dan alleen de bureaustoel of het scherm: we brengen de volledige werkcontext in kaart.

Wat wij doen

Tijdens een werkplekonderzoek analyseren we de fysieke werkplek, de houding en bewegingen van de medewerker, en de taken die uitgevoerd worden. We houden rekening met ergonomie, belastbaarheid, eventuele klachten en de interactie met digitale systemen of hulpmiddelen. Denk hierbij aan:

Rapportage en advies

Na afloop ontvangt het bedrijf een helder en praktisch rapport, waarin we:

  • Concreet beschrijven hoe de werkplek momenteel is ingericht
  • Duidelijk aangeven hoe de instellingen geoptimaliseerd kunnen worden (inclusief afmetingen en instellingen van bureaustoel, tafel, scherm, toetsenbord, etc.)
  • Advies geven over eventueel aan te schaffen materialen of ondersteunende voorzieningen
  • Inzicht bieden in mogelijke vervolgstappen bij aanhoudende klachten of specifieke ondersteuningsbehoeften

Indien gewenst kunnen wij ook meerdere medewerkers op één dag screenen en maatwerkadvies geven per persoon. Dit maakt het rapport geschikt als onderbouwing richting HR, arbodienst of re-integratiebegeleiding.

Meerwaarde van onze tussenkomst

Een werkplekonderzoek door een ergotherapeut is méér dan een standaard ergonomische check. Wij kijken functioneel, persoonlijk en toekomstgericht. Onze adviezen sluiten aan op de belastbaarheid van de medewerker én de eisen van het werk. Daarmee voorkomen we verzuim, ondersteunen we duurzame inzetbaarheid en vergroten we het werkplezier.

Bovendien hebben wij kennis van wet- en regelgeving, voorzieningen en eventuele subsidiemogelijkheden. Dat maakt ons rapport waardevol voor zowel beleidskeuzes als directe aanpassingen op de werkvloer.

“Wist je dat Rondom Ergotherapeuten samenwerken met projecten van Rondom in Bedrijf? Zo zorgen ook wij ervoor dat we heel werkend Nederland lekkerder door het leven laten lopen.”

Contactformulier voor werkgevers

    Onze diensten

    Hulpmiddelenadvies

    Soms kunnen dagelijkse handelingen lastig of pijnlijk zijn door lichamelijke klachten, verminderde kracht, beperkte mobiliteit of vermoeidheid.

    Lees meer

    NAH (zoals CVA, MS, Parkinson)

    Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) – zoals bij een beroerte, MS of Parkinson – kan grote gevolgen hebben.

    Lees meer

    COVID-19

    Blijf je na corona last houden van vermoeidheid, moeite met concentreren of inspanning?

    Lees meer

    Chronische pijn en/of vermoeidheid

    Chronische pijn of vermoeidheid heeft vaak een grote impact op je dagelijkse leven. Activiteiten kosten meer energie, plannen lukt minder goed en je kunt het gevoel hebben continu achter de feiten aan te lopen.

    Lees meer

    Burn-out en bore-out

    Je voelt je opgebrand of juist onderprikkeld, maar weet niet goed hoe je moet herstellen of waar je moet beginnen.

    Lees meer

    Arbeid en re-integratie

    Re-integreren na ziekte, burn-out of een lichamelijke beperking vraagt om meer dan motivatie alleen.

    Lees meer